Cauda Equine sindrom – Unforeseen relief

I really didn't want to believe it...

Nanging dina iki iku kanggo tartamtu.

Pungkasan minggu, Aku wis tambah masalah karo imbangan Pendhaftaran. Now that really helps when I've also got a torn peroneal tendon ing tungkak tengen! Anyway, Ana sore Pendhaftaran Cauda Equine sindrom upped ing ante - Aku tak tambah pain ing tengen mlaku / tungkak (saraf pain, otot cramps, maye pain - kabeh mau).

ps21v14Dadi mbayangno surprise Pendhaftaran nalika pungkasan ana, sadurungé bedtime, imbangan bali bebarengan karo nemen melorot pain!! I went to bed thinking it to be a fluke. I didn't mention it to my wife because I thought it was just one of those transitory things we get when we suffer with CES.

Uga Minggu esuk, pain isih kurang banget. We went on to church and came home. I waited for the pain to increase... After returning home from church Sunday evening I was very hopeful that a permanent change had occurred, nanging isih aku nenggo.

On tangi iki esuk, kaki Pendhaftaran felt kaya Aku mbukak mau kanggo tendon yen ora. Of course my legs wouldn't let me run anyway, nanging wis saiki wis liwat 36 jam - dawa cukup kanggo ngumumake sing Pendhaftaran mlaku pain wis dramatically diganti kanggo luwih. All of this just after the 1 taun tandha. In fact, kaya aku ngirim iki, sesuk nandakake 1 taun mengeti saka decompression surgery.

moving-forward-quotes253

I've also regain some feeling in the back (hamstring) area Pendhaftaran kiwa sikil - that's new feeling too! So progress continues. God has a wonderful sense of timing - mung yen sampeyan mikir sampeyan kudu dhesekan ing salah siji wilayah, Panjenenganipun menehi panglipur ing liyane. And that encouragement reaches out and stretches itself right into the area you need it to go. So that is a double blessing! Matur nuwun, Gusti!

Continuing the walk...

D.V.

David

 

Mbalik Crita – CES | Wulan 3 karo Cauda Equina Sindrom

Sambutan kanggo Mbalik Crita, Part 3.

Iki kiriman bakal keno saka nalika aku stricken karo Cauda Equine sindrom nganti miwiti Pendhaftaran blog ing Wulan 4.

Apr 17, 2013, Ngarep:

Saka kula - my rehabilitation continues and I am seeing improvement, kang olèh, nanging ora tansah nyenengake. Minangka miwiti njupuk kroso bali area, iku biasane pain aku rumangsa. I've had a lot of pain related to a very tight piriformis otot ing tengen hip. I've had exercises and stretches for it, kang mbantu sawetara. Minangka sawetara liyane loro duwe subsided, iku wektu kanggo musataken ing pain paling gedhe aku rumangsa sapunika lan sing ing ndhuwur hip ing sisih buri. Nerangake saka knotted munggah, ndhuwur mburi piriformis.

Senin ing Kinésithérapie, Pendhaftaran terapi njupuk bab 5 menit kanggo nggawe jero otot pijet sing titik. Dhewek "natoni apik" wektu kabèh. A sawetara menit sawise pijet, pain melorot kanggo apa. Aku luwih akeh mobilitas, ora pain saka nyawang utawa lungguh! Senin lan pisanan 1/2 saka Selasa padha gedhe. Banjur, mesthi, otot Miwiti tightening maneh. Ana aku duwe Pendhaftaran sabanjuré PT sesi. Kim arep karo kula lan terapi, Carrie, arep kanggo nuduhake dheweke ngendi lan apa apa. Sak relief saka pain, I need banget sethitik pain pengobatan. Now that is a goal I'm looking for!

I'm working 1/2 wektu sapunika, lan karo PT lan isih mbangun stamina, sing dianggo apik kanggo kula. Aku bakal tetep ing 1/2 - 3/4 minggu maneh wektu sawetara banjur nyoba kanggo nggawe maneh kanggo full time.

Walah mbalekake ing minggu pungkasan:

Tengen njaba thigh (bagean) - Hasilipun aku aran nyenyet, inflamed tendon saiki ana
Ngisor saka kaki - Saiki aku bisa aran nalika lantai iku kelangan
Ndhuwur tengen mlaku - anything that touches it feels like I'm being stung by a wasp
Loro pedhèt - Saiki aku bisa aran cramps padha wis gadhah

Isih kaku / ora pangrasa:

Bunder lan groin wilayah
Pupu - wingking, ndhuwur 4 inci mung, sikil loro
Ngisor sikil - Aku bisa ngomong tutul kanggo wilayah iki, ora pain ing ngarepan shins utawa pinggir, pedhèt cramping sanadyan
Kaki & Ankles - isih biasane kaku

Isih hard Balance - Aku bisa ngadeg tanpa pitulungan kanggo 60 - 90 detik, Aku bisa tekan jarak cendhak (ing pituduh tartamtu) kanggo obyek

Lungguh - isih angel njagong for long. Sawetara kursi aku bisa tahan jam, liyane 10 menit. Lan carane dawa aku bisa metokake njagong kang malas owahan saka dina kanggo dina.

Lumampah (karo Walker) - pain saka piriformis biasane watesan kula lumampah sak 400 sikil ing wektu kanthi dawa liyane ing antarane

Lumampah (karo tebu) - Saiki aku bisa mlaku cendhak jarak (<50 kaki) karo tebu. Banget tiring nglakoni, so I don't do it much. Therapist ngajak 3 cendhek tebu mlaku dina.

Lumampah (unassisted) - Aku bisa mlaku alon banget, nggawe mati manawa saka imbangan kanggo saben langkah, kanggo kadohan saka 5 - 8 kaki. Iki anyar.

Ringkesan - kemajuan kang digawe, cara dawa kanggo pindhah durung. Tansah ing ndedonga kanggo Kim lan kula minangka isih ana liyane masalah saka sindrom cauda equina kang ana kamungkinan kanggo tau njaluk bali menyang normal lan mengaruhi saben dinten gesang. Iki sing toughest minangka ana perawatan kasedhiya kanggo masalah iki, iku mung nganti Gusti apa heals syaraf karusakan utawa ora.

Kita ngarep-arep lan pracaya ing Gusti Allah's hands. Pinujia Gusti Allah kanggo para pangestune!

Apr 26th, NovaCare papan pemulihan, Westerville, OH:

Saka kula - Well today is a sad day of sorts. It is my physical therapist's last day here in Ohio. Dheweke iku Doktor Kinésithérapie mahasiswa sing wis dilakoni dheweke internship final ing NovaCare ing Westerville. Sawise dina, she will be finished and headed back to Buffalo, NY nganti lulus. Sugeng, Carrie!

NovaCare wis partai pamit kanggo dheweke wingi karo tema Iranian singer sing with. Carrie iki disandangi munggah minangka King. Kanggo kula, the following picture will confirm what some of you have thought about me for a long time....

Carrie

 

 

Apr 20, 2013, Ngarep:

Saka kula - Bummer... nanging apik, Mugi. Ngarep saka tengen thigh ngrasa kaya lagi itching. Mesthi nalika aku ngeruk dhewek, I don't feel a thing. But I'm hopeful that this is an indicator of feeling coming back to that area. Nanging, nothing escapes the fact that it is a total bummer having a body part itch and not be able to get relief from scratching it 🙂

Lan karo sing, kita teka mburi crita bali. Continue with Month 4>>>

Mbalik Crita – CES | Wulan 2 karo Cauda Equina Sindrom

Sambutan kanggo Mbalik Crita.

Iki kiriman bakal keno saka nalika aku stricken karo Cauda Equine sindrom nganti miwiti Pendhaftaran blog ing Wulan 4.

Mar 16, Fisherman's Wharf Restaurant, Columbus, OH:

Saka kula - After having changed jobs last year, Aku wis ngrancang kanggo Reuni saka Staff Pendhaftaran mantan. We had planned it for March 16th and just because I couldn't walk, iki zonked ing pain pil, lan needed lampin ora ana alasan kanggo nundha dhewek. We met for lunch and had a great time!

sm_The whole group

Mar 18, 2013, Ngarep:

Saka bojoku - We ordered a rollator kanggo Dawud kang basket (kang "dompet" of sorts--with wipes, lampin, MPd, kabèh 9 yard) lan bidet kanggo masang kita jog kakus. SAIKI bisa nemen nemu kamardikan okehe. The therapy we're doing at the house keeps him stretched and a bit more limber by the day, sanajan iku misale jek kaya gunung banget dhuwur kanggo menek. Kang dr. wis dipunéwahi kang obat-obatan, lan mugia kang tungkak gedhe bakal susut liyane kang bisa lumaku. We are supaya rahayu lan bathi ngerti sing Folks nyimpen kita ing pandonga. Matur nuwun rumiyin!

Mar 19, 2013, Ngarep:

Saka bojoku - David began his outpatient (metu saka omah) fisik therapy iki esuk. Kang mau bakal bab jam pindho a minggu kanggo saiki ing Westerville (babagan 20 min adoh). Lokasi nyedhaki cedhak kang papan supaya nalika piyambakipun nemu bali kanggo karya, they'll be handy and have extended hours. Panjenenganipun fared uga dina iki lan wis diwenehi komponen liyane ing kang tumindake apa kaping pindho utawa 3 x dina, karo printout, lan wis "kroso bukaan" dina iki liyane supaya saka biasanipun. Kita terus tetep kang kasil ing pandonga lan mesthi sing Rama bakal waras marang cara, Kang wektu, kanggo para kamulyan!

Mar 27th, 2013, NovaCare papan pemulihan, Westerville, OH:

Saka kula - I'm 4 mau menyang njero Pendhaftaran pasien rawat omah therapy lan nggawe apik kemajuan. Aku rencana ing bali bisa sabanjuré ana. Aku isih kudu digunakake Walker lumaku, nanging aku bisa lumaku ing dhewe kanggo langkah sawetara sadurunge aku Tukang njaga imbangan Pendhaftaran. Pendhaftaran sikil sing kuwat cukup, ora kang bisa kanggo aran apa awak Pendhaftaran wis dilakoni ing kaki Pendhaftaran (imbangan) sing punika drawback amba ing titik iki. I still am numb from about 3 inci ngisor bangkekan Pendhaftaran mudhun kanggo agêng-thigh banjur tingly-numb lan banget tender saka dhengkul ing mudhun menyang driji sikil (kajaba ngarepan shins - Aku duwe normal pangrasa ana.) Aku luwih bisa kanggo mrédhiksi perlu kanggo mandeg jedhing, supaya Mungkin rauh ing Incontinence bakal dadi bab saka liwat. Iku bagean gedhe saka tantangan sapunika. Aku bali menyang Ahli bedah ana kanggo Pendhaftaran pisanan Kaca munggah karo wong. Aku saiki bisa kanggo drive maneh.

Matur nuwun kanggo kabeh sing wis ndedonga kanggo kita. Wis mesthi wis wektu perjuangan kanggo kita ana ing dunyo fisik lan kabeh dhukungan wis loro khusus lan ngormati dening kita. Kita padha tresna sampeyan kabeh!

>>>> Wulan 3

Mbalik Crita – CES | Wulan 1 karo Cauda Equina Sindrom

Sambutan kanggo Mbalik Crita.

Iki kiriman bakal keno saka nalika aku stricken karo Cauda Equine sindrom nganti miwiti Pendhaftaran blog ing Wulan 4. So join me as we look back at the beginning...

Feb 25th, 2013, Riverside Methodist Rumah Sakit, dina Pendhaftaran decompression surgery:

Saka bojoku, Kim - David iki dijupuk mudhun kanggo pemandangan tindakan ing 5:30 iki esuk. Surgery ana ing 7:30. Metu dening 9:30. Kabeh banjur uga, nanging isih nduweni ampas tingling ing sikilé. Wis ora dipindhah akeh kabeh dina; pain punika ing 2 (Akeh sing luwih apik tinimbang sadurunge). Sesuk dhewek sumerep ing terapi serapan lan yen bisa mlaku bisa mulih padha ngomong. Nanging wis ora sing BM, isih nduweni selang kang dilebokke in perangan awak, lan padha mrihatinake karo kang ginjel. Dadi dhèwèké ultrasonik wong. Mungkin sesuk kita bakal ngerti liyane. Thanks dadi luwih kanggo kabeh dungane ing! Panjenenganipun terus kanggo pangestune kita karo kuwi gerakan dhesekan kita awestruck. Thanks dadi bgt!

Feb 28th, 2013, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Saka kula - Today should be my last in the medical side of the hospital. Rencana punika kula miwiti intensif Rehab therapy ing basis inpatient kene ing rumah sakit. I don't have much pain, nanging ana isih numbness lan tingling saka hips kanggo driji sikil. Pendhaftaran sisih tengen ora pati roso tinimbang kiwa, nanging aku bisa kanggo njaluk munggah ing kaki lan lumaku 50+ kaki (Aku wis ora mlaku amarga 2/11, supaya ngrasa apik, sanajan iku tantangan lan ditambahake ing pain.)

No one knows how long for the rehab yet... Padha ngomong ngendi wae saka sawetara dina kanggo saperangan saka minggu. Mesthi, Aku mulih dina iki lan Rehab ana, but the house isn't suited to it and I still need a good bit of help that Kim is unable to provide. Matur nuwun kabeh kanggo pandongamu lan pikirane sak iki wektu. Saiki sisih angel wiwit, lan kita isih perlu dungo. Kita padha tresna sampeyan kabeh!

Mar 2, 2013, Leukemia Inpatiant Rehab Center, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Nganyari saka Kim ing Dawud - Kang komunikasi lan fisik therapy mau ana produktif; kang ngisor bali antarane hips isih susah wong nanging ora ono cedhak minangka kanti awon minangka sadurunge; hamstrings cara banget nyenyet lan mbutuhake mulet pakaryan minangka ora kang inti; 6 mau dina buyar thruout esuk lan afternoon jam; tak turu apik pungkasan wengi lan ngajeng-ajeng tonite uga. Kang mlaku stabilitas punika alangan paling gedhe saiki. Panjenenganipun migunakake Walker & khusus kakus kursi nanging bisa kanggo njaluk ing metu saka amben ok, lan lumaku separo sak unit Rehab ing 6th lantai saiki. Iki kabeh njupuk wektu. Dhèwèké isih catheterized lan bakal uga menyang sabanjuré minggu utawa maneh gumantung ing sawetara test nguyuh kontrol ing Rebo. Kang bowels sing loosening meh kakehan saiki !! ;O We jadi appreciate everyone ndedonga supaya fervently lan terus-terusan kanggo kuwarasan. Malah karo trials saka dhewe, sampeyan isih ndedonga. Punika LOVE kanggo ya! Big isin menyang kabeh.

Mar 3rd, 2013, Leukemia Inpatiant Rehab Center, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Saka kula - The staff tells me I will be finished at the rehab unit on Wed (6th)! I just hope that my week left knee doesn't slow that down.

Mar 3rd, 2013, Ngarep:

Saka Kim - Uga, it's good to have David home again! Saiki kanggo nang saben kita kanggo mesthekake dhewek nemu sing pakaryan PT rampung (sawetara dhewek ora, sawetara aku kudu nggawe TO / kanggo wong). Dhèwèké isih incontinent ing loro wilayah, so we're keeping the Depends folks in business 🙂

Thanks dadi luwih kanggo dungo, lan kita dateng Allah kanggo para panjawab marang cara, Ing wektu. David's not out of the woods yet with his walking/stability though. We'll keep y'all posted.

Mar 12, 2013:

Pendhaftaran pisanan sasi karo Cauda Equina Sindrom ends ... Wulan 2>>>>