Cauda Equina Sindrom Info

3 Semburan Twitter 0 Facebook 3 Google 0 Reddit 0 Pin It Share 0 Filament.io 3 Semburan ×

Cauda Larsson Sindrom iku kondisi medical anduwèni dhampak gedhé kang medical personel ora tansah menowo.  Iku biasane mbutuhake surgery darurat supaya supaya rusak kanthi permanen syaraf kang ngontrol kroso ngisor bangkekan Panjenengan.  Syaraf regrow alon banget supaya proses marasake awakmu, njupuk taun.  Malah karo surgery darurat pas wektune, sampeyan bakal paling kamungkinan tau waras rampung.  Paling korban Cauda Larsson sindrom golek urip sing ngrubah ing salawas-lawase.

Iku oranjesingel sampeyan imbangan Panjenengan & kemampuan kanggo lumaku, kontrol nguyuh Panjenengan & bowels, Nyedhiyani sampeyan karo entheng pain syaraf abot, lan ngrisak fungsi seksual.  Akeh manggon metu dina karo obat pain, lampin & CATHETERS, kereta utawa walkers.  Sawetara iku permanen, babar blas ora diaktifke.  Paling permanen, sebagian dipatèni.

ces 3

 

(Klik ing gambar kanggo versi sing luwih gedhe)

Yen sampeyan duwe maneh pain murah lan gejala kasebut, DEMAND supaya mandhiri kanggo Cauda Larsson sindrom.

 

Ngisor iki informasi sabar saka Amérika Association of Neurological Bedah.  Sampeyan bisa nyambung menyang kabeh artikel kene -Buntut Equine sindrom Informasi

 

 

Cauda Equine sindrom

Nopember, 2005

Kurang maneh pain mengaruhi mayuta-yuta wong saben taun, lan ing kasus paling, mbenakake tanpa surgery. Nanging maneh pain abot bisa dadi gejala saka kondisi serius sing ora uga dikenal lan asring misdiagnosed. Cauda equina sindrom (CES) occurs nalika werna syaraf saka Larsson segara baltik sing teken lan ngrusak motor lan fungsi sensori menyang extremities murah lan nguyuh. Patients karo sindrom iki asring ngakoni menyang rumah sakit minangka darurat medical. CES bisa mimpin kanggo Incontinence malah paralysis permanen.

Ing kempalan syaraf ing mburi ari balung mburi dikenal minangka Larsson segara baltik, amarga resemblance kanggo buntut jaran. Ing ari balung mburi ends ing bagean ndhuwur saka bangkekan (murah bali) utomo. Ing werna syaraf individu ing mburi ari balung mburi sing nyedhiyani motor lan fungsi sensori menyang sikil lan nguyuh terus bebarengan ing kanal balung mburi. Ing segara baltik Larsson punika tutugan iki werna syaraf ing wilayah bangkekan. Syaraf iki ngirim lan nampa pesen menyang lan saka perangan awak murah lan organs bangkekan.

Nimbulaké

CES sing paling umum kasil saka disk herniated massive ing wilayah bangkekan. A galur gedhe banget siji utawa bundhas bisa nimbulaké disk herniated. Nanging, materi disk degenerates alamiah sing umur, lan ligamen sing terus ing Panggonan wiwiti weaken. Minangka kamudhunan iki progresses, galur relatif suntingan utawa twisting gerakan bisa nimbulaké disk pecah.

Gejala lan Diagnosa

Patients karo maneh pain kudu weruh saka ing ngisor iki "gendera abang" gejala sing bisa nunjukaké CES:

  • Maneh pain abot kurang
  • Kekirangan Motor, mundhut sensori, utawa pain ing salah siji, utawa luwih umum loro sikil
  • Joining Saddle (Tukang aran apa ing wilayah awak sing njagong ing saddle)
  • Serangn anyar saka jawat nguyuh (kayata ngenani babagan pipis penylametan utawa Incontinence)
  • Serangn anyar saka Incontinence bagean paling njero
  • Ora normal sensori ing nguyuh utawa rectum
  • Serangn anyar saka seksual jawat
  • A mundhut saka reflexes ing extremities

Perawatan

Sawise diagnosa saka CES digawe, lan etiology diadegaké, surgery urgent biasane ing perawatan saka pilihan. Ing goal punika mbalikke gejala jawat syaraf. Ngiwa ditambani, CES bisa kasil paralysis permanen lan Incontinence.

Wong-wong ngalami samubarang gejala gendera abang kudu takon saraf sanalika bisa. Surgery Prompt punika perawatan paling apik kanggo patients karo CES. Nambani patients ing 48 jam sawise serangn saka sindrom menehi kauntungan pinunjul ing Ngapikake sensori lan motor kekurangan uga fungsi ngenani babagan pipis lan rectal. Nanging malah patients sing ngalami surgery sawise 48 jam dawa becik bisa nemu asil dandan owahan.

Nanggulangi karo CES

CES bisa mengaruhi wong loro fisik lan emosional, ing tartamtu yen iki nemen. Wong CES bisa maneh dadi bisa, salah siji amarga saka abot pain, masalah Incontinence ora biso ditompo socially, kekirangan motor lan mundhut sensori, utawa kombinasi saka masalah iki.

Mundhut saka nguyuh lan kontrol bagean paling njero bisa dadi arang banget distressing lan duwe impact Highly negatif ing gesang sosial, karya lan sesambetan. Patients karo CES bisa berkembang infèksi ngenani babagan pipis Kerep. Seksual jawat bisa anduwèni dhampak gedhé menyang sabar lan / dheweke partner lan uga kanggo mimpin kangelan sesambetan lan depresi.

Abot syaraf-Tipe (neurogenic) pain mbutuhake pengobatan pain resep karo efek sisih sing bisa nimbulaké masalah lajengan. Yen pain nemen, iku uga dadi "terpusat" lan radiate kanggo wilayah liyane saka awak. Pain saraf kapara dados tambah awon ing wayah wengi lan bisa ngganggu turu. Jinis iki saka pain cenderung kanggo gawé sing koyo kobong sing bisa dadi pancet lan unbearable. Mundhut sensori uga sawetara saka lencana lan jarum kanggo ngrampungake numbness, lan bisa mengaruhi nguyuh, wilayah bagean paling njero lan tempik. Kekirangan biasane ing sikil lan bisa kontribusi kanggo masalah lumampah.

Iku penting sing wong CES nampa dhukungan emosi saka jaringan saka kanca lan anggota kulawarga, yen bisa. Iku penting kanggo bisa rapet karo dokter ing pengobatan lan ngatur pain. Ana sawetara pangobatan diwènèhaké kanggo alamat pain, nguyuh lan bagean paling njero masalah. Saliyane, sawetara patients golek sing fisik therapy lan sesuluh psikologis bantuan mau ngrampungake karo CES.

3 Semburan Twitter 0 Facebook 3 Google 0 Reddit 0 Pin It Share 0 Filament.io 3 Semburan ×
s2Member®
%d bloggers kaya iki: