Cauda Equine sindrom – Unforeseen relief

I really didn't want to believe it...

Nanging dina iki iku kanggo tartamtu.

Pungkasan minggu, Aku wis tambah masalah karo imbangan Pendhaftaran. Now that really helps when I've also got a torn peroneal tendon ing tungkak tengen! Anyway, Ana sore Pendhaftaran Cauda Equine sindrom upped ing ante - Aku tak tambah pain ing tengen mlaku / tungkak (saraf pain, otot cramps, maye pain - kabeh mau).

ps21v14Dadi mbayangno surprise Pendhaftaran nalika pungkasan ana, sadurungé bedtime, imbangan bali bebarengan karo nemen melorot pain!! I went to bed thinking it to be a fluke. I didn't mention it to my wife because I thought it was just one of those transitory things we get when we suffer with CES.

Uga Minggu esuk, pain isih kurang banget. We went on to church and came home. I waited for the pain to increase... After returning home from church Sunday evening I was very hopeful that a permanent change had occurred, nanging isih aku nenggo.

On tangi iki esuk, kaki Pendhaftaran felt kaya Aku mbukak mau kanggo tendon yen ora. Of course my legs wouldn't let me run anyway, nanging wis saiki wis liwat 36 jam - dawa cukup kanggo ngumumake sing Pendhaftaran mlaku pain wis dramatically diganti kanggo luwih. All of this just after the 1 taun tandha. In fact, kaya aku ngirim iki, sesuk nandakake 1 taun mengeti saka decompression surgery.

moving-forward-quotes253

I've also regain some feeling in the back (hamstring) area Pendhaftaran kiwa sikil - that's new feeling too! So progress continues. God has a wonderful sense of timing - mung yen sampeyan mikir sampeyan kudu dhesekan ing salah siji wilayah, Panjenenganipun menehi panglipur ing liyane. And that encouragement reaches out and stretches itself right into the area you need it to go. So that is a double blessing! Matur nuwun, Gusti!

Continuing the walk...

D.V.

David

 

Mbalik Crita – CES | Wulan 3 karo Cauda Equina Sindrom

Sambutan kanggo Mbalik Crita, Part 3.

Iki kiriman bakal keno saka nalika aku stricken karo Cauda Equine sindrom nganti miwiti Pendhaftaran blog ing Wulan 4.

Apr 17, 2013, Ngarep:

Saka kula - my rehabilitation continues and I am seeing improvement, kang olèh, nanging ora tansah nyenengake. Minangka miwiti njupuk kroso bali area, iku biasane pain aku rumangsa. I've had a lot of pain related to a very tight piriformis otot ing tengen hip. I've had exercises and stretches for it, kang mbantu sawetara. Minangka sawetara liyane loro duwe subsided, iku wektu kanggo musataken ing pain paling gedhe aku rumangsa sapunika lan sing ing ndhuwur hip ing sisih buri. Nerangake saka knotted munggah, ndhuwur mburi piriformis.

Senin ing Kinésithérapie, Pendhaftaran terapi njupuk bab 5 menit kanggo nggawe jero otot pijet sing titik. Dhewek "natoni apik" wektu kabèh. A sawetara menit sawise pijet, pain melorot kanggo apa. Aku luwih akeh mobilitas, ora pain saka nyawang utawa lungguh! Senin lan pisanan 1/2 saka Selasa padha gedhe. Banjur, mesthi, otot Miwiti tightening maneh. Ana aku duwe Pendhaftaran sabanjuré PT sesi. Kim arep karo kula lan terapi, Carrie, arep kanggo nuduhake dheweke ngendi lan apa apa. Sak relief saka pain, I need banget sethitik pain pengobatan. Now that is a goal I'm looking for!

I'm working 1/2 wektu sapunika, lan karo PT lan isih mbangun stamina, sing dianggo apik kanggo kula. Aku bakal tetep ing 1/2 - 3/4 minggu maneh wektu sawetara banjur nyoba kanggo nggawe maneh kanggo full time.

Walah mbalekake ing minggu pungkasan:

Tengen njaba thigh (bagean) - Hasilipun aku aran nyenyet, inflamed tendon saiki ana
Ngisor saka kaki - Saiki aku bisa aran nalika lantai iku kelangan
Ndhuwur tengen mlaku - anything that touches it feels like I'm being stung by a wasp
Loro pedhèt - Saiki aku bisa aran cramps padha wis gadhah

Isih kaku / ora pangrasa:

Bunder lan groin wilayah
Pupu - wingking, ndhuwur 4 inci mung, sikil loro
Ngisor sikil - Aku bisa ngomong tutul kanggo wilayah iki, ora pain ing ngarepan shins utawa pinggir, pedhèt cramping sanadyan
Kaki & Ankles - isih biasane kaku

Isih hard Balance - Aku bisa ngadeg tanpa pitulungan kanggo 60 - 90 detik, Aku bisa tekan jarak cendhak (ing pituduh tartamtu) kanggo obyek

Lungguh - isih angel njagong for long. Sawetara kursi aku bisa tahan jam, liyane 10 menit. Lan carane dawa aku bisa metokake njagong kang malas owahan saka dina kanggo dina.

Lumampah (karo Walker) - pain saka piriformis biasane watesan kula lumampah sak 400 sikil ing wektu kanthi dawa liyane ing antarane

Lumampah (karo tebu) - Saiki aku bisa mlaku cendhak jarak (<50 kaki) karo tebu. Banget tiring nglakoni, so I don't do it much. Therapist ngajak 3 cendhek tebu mlaku dina.

Lumampah (unassisted) - Aku bisa mlaku alon banget, nggawe mati manawa saka imbangan kanggo saben langkah, kanggo kadohan saka 5 - 8 kaki. Iki anyar.

Ringkesan - kemajuan kang digawe, cara dawa kanggo pindhah durung. Tansah ing ndedonga kanggo Kim lan kula minangka isih ana liyane masalah saka sindrom cauda equina kang ana kamungkinan kanggo tau njaluk bali menyang normal lan mengaruhi saben dinten gesang. Iki sing toughest minangka ana perawatan kasedhiya kanggo masalah iki, iku mung nganti Gusti apa heals syaraf karusakan utawa ora.

Kita ngarep-arep lan pracaya ing Gusti Allah's hands. Pinujia Gusti Allah kanggo para pangestune!

Apr 26th, NovaCare papan pemulihan, Westerville, OH:

Saka kula - Well today is a sad day of sorts. It is my physical therapist's last day here in Ohio. Dheweke iku Doktor Kinésithérapie mahasiswa sing wis dilakoni dheweke internship final ing NovaCare ing Westerville. Sawise dina, she will be finished and headed back to Buffalo, NY nganti lulus. Sugeng, Carrie!

NovaCare wis partai pamit kanggo dheweke wingi karo tema Iranian singer sing with. Carrie iki disandangi munggah minangka King. Kanggo kula, the following picture will confirm what some of you have thought about me for a long time....

Carrie

 

 

Apr 20, 2013, Ngarep:

Saka kula - Bummer... nanging apik, Mugi. Ngarep saka tengen thigh ngrasa kaya lagi itching. Mesthi nalika aku ngeruk dhewek, I don't feel a thing. But I'm hopeful that this is an indicator of feeling coming back to that area. Nanging, nothing escapes the fact that it is a total bummer having a body part itch and not be able to get relief from scratching it 🙂

Lan karo sing, kita teka mburi crita bali. Continue with Month 4>>>

Mbalik Crita – CES | Wulan 1 karo Cauda Equina Sindrom

Sambutan kanggo Mbalik Crita.

Iki kiriman bakal keno saka nalika aku stricken karo Cauda Equine sindrom nganti miwiti Pendhaftaran blog ing Wulan 4. So join me as we look back at the beginning...

Feb 25th, 2013, Riverside Methodist Rumah Sakit, dina Pendhaftaran decompression surgery:

Saka bojoku, Kim - David iki dijupuk mudhun kanggo pemandangan tindakan ing 5:30 iki esuk. Surgery ana ing 7:30. Metu dening 9:30. Kabeh banjur uga, nanging isih nduweni ampas tingling ing sikilé. Wis ora dipindhah akeh kabeh dina; pain punika ing 2 (Akeh sing luwih apik tinimbang sadurunge). Sesuk dhewek sumerep ing terapi serapan lan yen bisa mlaku bisa mulih padha ngomong. Nanging wis ora sing BM, isih nduweni selang kang dilebokke in perangan awak, lan padha mrihatinake karo kang ginjel. Dadi dhèwèké ultrasonik wong. Mungkin sesuk kita bakal ngerti liyane. Thanks dadi luwih kanggo kabeh dungane ing! Panjenenganipun terus kanggo pangestune kita karo kuwi gerakan dhesekan kita awestruck. Thanks dadi bgt!

Feb 28th, 2013, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Saka kula - Today should be my last in the medical side of the hospital. Rencana punika kula miwiti intensif Rehab therapy ing basis inpatient kene ing rumah sakit. I don't have much pain, nanging ana isih numbness lan tingling saka hips kanggo driji sikil. Pendhaftaran sisih tengen ora pati roso tinimbang kiwa, nanging aku bisa kanggo njaluk munggah ing kaki lan lumaku 50+ kaki (Aku wis ora mlaku amarga 2/11, supaya ngrasa apik, sanajan iku tantangan lan ditambahake ing pain.)

No one knows how long for the rehab yet... Padha ngomong ngendi wae saka sawetara dina kanggo saperangan saka minggu. Mesthi, Aku mulih dina iki lan Rehab ana, but the house isn't suited to it and I still need a good bit of help that Kim is unable to provide. Matur nuwun kabeh kanggo pandongamu lan pikirane sak iki wektu. Saiki sisih angel wiwit, lan kita isih perlu dungo. Kita padha tresna sampeyan kabeh!

Mar 2, 2013, Leukemia Inpatiant Rehab Center, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Nganyari saka Kim ing Dawud - Kang komunikasi lan fisik therapy mau ana produktif; kang ngisor bali antarane hips isih susah wong nanging ora ono cedhak minangka kanti awon minangka sadurunge; hamstrings cara banget nyenyet lan mbutuhake mulet pakaryan minangka ora kang inti; 6 mau dina buyar thruout esuk lan afternoon jam; tak turu apik pungkasan wengi lan ngajeng-ajeng tonite uga. Kang mlaku stabilitas punika alangan paling gedhe saiki. Panjenenganipun migunakake Walker & khusus kakus kursi nanging bisa kanggo njaluk ing metu saka amben ok, lan lumaku separo sak unit Rehab ing 6th lantai saiki. Iki kabeh njupuk wektu. Dhèwèké isih catheterized lan bakal uga menyang sabanjuré minggu utawa maneh gumantung ing sawetara test nguyuh kontrol ing Rebo. Kang bowels sing loosening meh kakehan saiki !! ;O We jadi appreciate everyone ndedonga supaya fervently lan terus-terusan kanggo kuwarasan. Malah karo trials saka dhewe, sampeyan isih ndedonga. Punika LOVE kanggo ya! Big isin menyang kabeh.

Mar 3rd, 2013, Leukemia Inpatiant Rehab Center, Riverside Methodist Rumah Sakit:

Saka kula - The staff tells me I will be finished at the rehab unit on Wed (6th)! I just hope that my week left knee doesn't slow that down.

Mar 3rd, 2013, Ngarep:

Saka Kim - Uga, it's good to have David home again! Saiki kanggo nang saben kita kanggo mesthekake dhewek nemu sing pakaryan PT rampung (sawetara dhewek ora, sawetara aku kudu nggawe TO / kanggo wong). Dhèwèké isih incontinent ing loro wilayah, so we're keeping the Depends folks in business 🙂

Thanks dadi luwih kanggo dungo, lan kita dateng Allah kanggo para panjawab marang cara, Ing wektu. David's not out of the woods yet with his walking/stability though. We'll keep y'all posted.

Mar 12, 2013:

Pendhaftaran pisanan sasi karo Cauda Equina Sindrom ends ... Wulan 2>>>>

CES | Wulan 11 karo Cauda Equina Sindrom

Wulan 11 wis mibur dening (minangka wis Wulan 12 supaya adoh, mangkono iki pungkasan kirim).

.lies

Wulan 10 ended with some bad things happening in my personal life. These continued through most of Month 11 as well. I was dealing with the feelings caused by my kulawarga member and also a friend. Of the two, sing bejat paseduluran hurt far more. The relationship with my family member had been on a long slow descent with an abrupt, nanging cendhak, cliff at the end. The broken friendship is something that I didn’t see coming… a total surprise and shock. We’ve all been there before, nanging wis dadi dawa wiwit wong aku dianakaké sing cedhak ing ati wis rampung kuwi bab.

 

.unknowingAku ora pengin paseduluran Broken, but it remains that way to this day. For almost a month, I didn’t know how I would feel should my friend ask for forgiveness. Eventually, the hurt receded. This allowed me to align my feelings with my caring for this person. I am now at the point where I can forgive my friend should they ask for it. I can also continue the friendship; Nanging iku bakal ora dadi minangka close minangka sadurunge ... aku ora ing titik ing gesang Pendhaftaran ngendi Aku mw kanggo dipercaya seneng goroh cukup kanggo ngidini mau menyang Pendhaftaran bunder saka kanca cedhak. Perhaps I never will be. The really sad part is that I don't think this person has the first clue that they've done anything to hurt me.

 

 

.trust

Natal came and went during Month 11. We had a nice, quiet time - nanging older aku njaluk, the more I miss having a family that loves one another. We don’t have children and that puts us in a lonely place too. I come from a very dysfunctional family. Perhaps that is why I have such revulsion for liars. My family’s holiday gatherings (Panuwun & Natal) padha tansah nuduhake amba ngendi everyone sijine topeng lan urip metu ana ing sing kita padha kabeh normal, caring family. The rest of the year told a different, sad story. I survived, nanging ora unscathed, by getting out. 2014 tandha Pendhaftaran 21St taun urip atusan (arang-arang ewu) of miles from family. If you rule out the “visits” when they were just bringing my Mom to see me, utawa Pick dheweke munggah, Aku bisa count ing driji sikil saka tangan siji carane kakehan Pendhaftaran kulawarga wis dibukak kula ing iku 21 taun. I, Nanging, wis ditiliki paling kaping rolas.

On menyang Pendhaftaran CES ...

Nalika aku iki nyawang kaya Frankenstein lan biso kanggo aran Pendhaftaran ankles, it seems I had such a poor gait that I tore a tendon in my right ankle. Now that I have some feeling there, Aku sumurup soko liyane saka pain syaraf saka Cauda Equine sindrom was going on. The Doc said only surgery will fix it, but for now I’m only wearing an ankle brace. Had I noticed this earlier last year I would have had the surgery, nanging taun anyar, with a new insurance deductible. And of course I’m on a high deductible plan (ora liwat pilihan - iku kabeh Pendhaftaran juragan nawakake).

I have regained feeling in a lot of areas. The results of the nerve conductivity tests showed most of the L4/L5 damage has healed. This was the level at which the disk blew out, so I happy with that finding. However the points below L4/L5 still show significant injury and the jury is still out as to what will happen with those areas. I do have more “elektrik kejut"Ngetik raos, mostly in my right foot. The backs of my thighs and lower buttocks are still numb as is most of my genital area. B&B isih Jeksa Agung bisa ngetokake sing njupuk akèh Manajemen (sing nguyuh & Saluran pancernaan, ora Amben & Sarapan).

Aku wis diwanti-wanti, minangka Wulan 11 Daftar, dening saklompok cilik Kitab Suci sinau we’re doing in our home. Between that and studying for my CMA ujian ing Februari, I haven’t had much time for other things or maintaining relationships. I’ll be so glad once this exam is taken. I’ve had to give up some things – things I love doing - on the schedule in order to concentrate on these. After the exam, I have a saperangan saka proyèk liya ing Pendhaftaran siap dhaftar, aku bakal terus nginep sibuk.

Panjenengan Pendhaftaran Cauda Equina Sindrom mengaruhi kabeh iki? Definitely! Does it help shape my life? Absolutely! Is it defining me? In some small way… it is a part of me, just as my arms or legs are. Yes, Aku duwe ala dina, loro fisik lan emosional - mugia ora loro winastan! Through it all I rely on God’s love to see me through. In His love He knew that my back would be injured and He used that event to prod me to grow closer to Him. He has sustained me, nurtured kula, and lifted me up. Aku wong luwih, ing panggonan sing luwih apik ing urip saka Gusti Allah njupuk lemons saka Cauda Equina Sindrom lan ngewangi kula nggawe lemonade metu saka wong-wong mau. Where sing bakal mimpin aku ora ngerti, nanging apa sing ngulandara aku ing!