Назад приказна – CES | Месец 1 со cauda equina синдром

Добредојдовте на назад приказна.

Овие мислења ќе се фатат од кога бев погодени со Cauda коњски синдром додека почнувајќи мојот блог во месец 4. So join me as we look back at the beginning...

25 февруари, 2013, Риверсајд Методистичката болница, ден од мојот декомпресија хирургија:

Од жена ми, Ким - Дејвид беше симнат однапред оп на 5:30 ова утро. Хирургија беше во 7:30. Од страна на 9:30. Сите мина добро, но тој се уште има остаток на пецкање во нозете. Тој не се преселил многу на целиот ден; болка е во 2 (Многу подобро отколку пред). Утре тој го гледа Phys терапевт и ако тој може да оди тој може да оди дома велат. Но, тој не го имаше BM, се уште има катетер, и тие беа загрижени со неговите бубрези. Па тој мораше ултразвук од нив. Можеби утре ќе знаеме повеќе. Благодарение толку многу за сите молитви! Тој продолжува да ни благослови со таква движење на охрабрување ние сме awestruck. Благодарение толку многу!

28 февруари, 2013, Риверсајд Методистичката болница:

Од мене - Today should be my last in the medical side of the hospital. Планот е за мене да се започне интензивна рехабилитација терапија на болнички основа тука во болницата. I don't have much pain, но се уште постои вкочанетост и пецкање од моите колкови до петици. Мојата десна страна е послаба од левата, но сум во можност да се нагоре на моите нозе и да одиме 50+ нозе (Јас не одеше од 2/11, па таа се чувствува добро, дури и ако тоа е предизвик и се додава на болка.)

No one knows how long for the rehab yet... Тие велат дека насекаде од неколку дена до неколку недели. Се разбира, Јас би можеле да одат дома денес и рехабилитација таму, but the house isn't suited to it and I still need a good bit of help that Kim is unable to provide. Ви благодарам на сите за вашите молитви и мисли во ова време. Сега тешко дел започнува, и ние се уште треба молитвите. Сите ние те сакам!

2 март, 2013, Акутна Inpatiant Рехаб центар, Риверсајд Методистичката болница:

Ажурирање од Ким на Давид - Неговата професионална и физикална терапија сесии се продуктивни; неговата долниот дел на грбот низ колковите уште го тагувам, но никаде во близина како лошо како порано; hamstrings се премногу тесни и бараат вежби за истегнување како што не неговото јадро; 6 сесии денес дисперзирани thruout наутро и попладне часа; тој доби добри спиење минатата ноќ и се надева дека tonite како и. Ногата стабилност е најголемата пречка сега. Тој ги користи патнику & специјални тоалет столче, но е во состојба да се добие во и надвор од креветот во ред, и одиме на половина пат околу рехабилитација единица на 6-ти кат сега. Сето ова е потребно време. Тој се уште е catheterized и ќе биде добро во наредната недела или подолго во зависност од некои контрола на мочниот меур тест во средата. Неговата утроба се олабави речиси премногу сега !! ;О Ние толку цениме секој се моли толку ревносно и постојано за обновување. Дури и со испитувања на свој, сеуште се молат. Дека е љубов за тебе! Голема прегратки на сите.

3 март, 2013, Акутна Inpatiant Рехаб центар, Риверсајд Методистичката болница:

Од мене - The staff tells me I will be finished at the rehab unit on Wed (6та)! I just hope that my week left knee doesn't slow that down.

3 март, 2013, Дома:

Од Ким - Добро, it's good to have David home again! Сега за дисциплинирање на секој од нас да бидете сигурни дека тој добива PT вежби направено (некои тој го прави, некои треба да се направи во / за него). Тој се уште е распуштен во двете области, so we're keeping the Depends folks in business 🙂

Благодарение толку многу за молитви, и ние му благодариме на Бога за Неговата секретарка во Неговиот пат, Во негово време. David's not out of the woods yet with his walking/stability though. We'll keep y'all posted.

12 март, 2013:

Мојот прв месец со cauda equina синдром краевите ... Месец 2>>>>