Cauda equina синдром предизвикува повеќе штета

Sometimes it just doesn't seem to end.moving-forward-quotes253

Како сум имал нервни regrowth по штетата предизвикана од страна на мојот cauda equina синдром, I was able to feel a pain in my right ankle that wasn't like the pain in my other ankle nor the other side of my right one. Морав го проверуваат надвор пред Божиќ. Д-р. изјави дека смета дека тоа е искинати тетива & нареди на нервна спроводливост тест (за да се утврди штетата износот на нервите се уште присутна) и МНР на таа десниот глужд. Тестови се направени веднаш по Божиќ.

Се вратив вчера на лекар да добие резултатите. Никогаш не го оштети - уште многу; тетива - искинати, и искинати до таква мера, дека единствениот лек за тоа ќе биде хирургија. Па ние само што почнав нова година, така што операцијата ќе биде надвор од џебот на сметка. Не е проблем ако има нешто во џебот. По 4 операции и рехабилитација минатата година меѓу Ким и мене, џебовите се празни. Значи ние треба да му верувате на Бога да се грижат за овој. Постои одредба = Не хирургија.

blessings-healing-mercies-lauras-story-song-lyrics-the-positive-pear1So I'm wearing a brace and have order to take it easy. Д-р. ми го покажа движења јас сум да не дозволуваше мојата нога за да се направи, заедно со некои ограничувања активност (од кои повеќето не можам во секој случај се должи на cauda equina синдром). Тој рече дека ако станува премногу болно или имам повеќе лоши денови отколку добро, тогаш тоа ќе биде време да работат.

Потоа, тука е обновување - не-тежина лого дадени за 3 недели, одење дадени за 3 повеќе недели, подготвуваат за подигање за уште 3 повеќе недели потоа физикална терапија. Токму сега тоа е само не е во игра.

Како е ова поврзано со моето cauda equina синдром? The inflammation of my superficial peroneal nerve restricted how far upwards I could bend my right foot, па кога преземање чекор напред со левата нога, тоа ограничување чуваат ми глуждот од свиткување напред како што треба. Once it hit that point, тоа би "ролна" на надворешниот (право) страна на ногата. This caused a lot of motion in bad ways on the tendon, предизвикувајќи солза.

Па наваму ние одиме. So far this has affected the speed and length of my walking. We'll see what else it affects. But in this, и во сите нешта, my wife and I trust God's plan for us. And we praise Him and continue to walk, иако побавно, Со него на ова патување.

 

3 thoughts on “Cauda equina синдром предизвикува повеќе штета

  1. Дејвид, i was reading your post,don’t give up, as you said, our God has plans for us, even sometimes is hard going through them ,we know that He is doing the best for uswish you all the best and get better quickly! GOD BLESS YOU!!

    1. Lisa, thank you for your words of encouragement. While the path is hard, our God walks beside us and lifts us up, often through the words or actions of others He brings into our lives. You are one of His encouragers, Lisa. Praying for God’s work to be complete in you. May He bless you in all that you do.

Comments are closed.