Животот е краток – Љубов Хард! Бидете подготвени!

Животот е краток - Љубов Хард & Бидете подготвени

love crossНедела Бев потсети на како краток живот може да биде кога добив збор дека еден од младите дами во младинската група Јас работев со околу 30 години, беше пронајден мртов во внатрешноста нејзиниот дом минатиот четврток наутро. She was 43 и остава зад себе сопруг и 5 деца. The cause of death is not yet known.

Животот е краток и не знаеме кога нашето време тука ќе биде до. In light of eternity, нашиот престој тука е но еден кус трепка. What will become of you when your body ceases to function and your consciousness opens its eyes on forever? Most people believe that being a good person or doing more good than bad things, во потрага по просветлување, или оддавање почит кон традициите ќе ги третираат нивните души да удобност во задгробниот живот. Jesus said all of those things are good, но не доволно добри.

Види, додека Бог е Љубов, Тој е, исто така, Светиот - тоа значи дека се за Него, мисли, зборовите и делата, е направено од праведен мотив. Only if you meet that measure of perfection would you even be able to exist in His presence, за Тој е совршена светлина и протера сите темнина. So all it takes to be unable to be in His presence is one microscopic speck of imperfection. "That's impossible", велиш! You are right about that. So in His Love, He sent Jesus to live the perfect life we're incapable of living. By doing so, Jesus was able to take our place in God's judgement. Jesus stood in our place and took our punishment. Now God is offering us a "подарок картичка" - Исус. His hand is extended, картичката во прстите.

Она што ние треба да направите е да се прифати дека подарок картичка. If we don't take that gift card, тогаш кога нашите тела умре, our soul cannot be in God's presence - it doesn't have the gift card to pay. It is really that simple. Taking the gift card means our soul is reborn to be molded by God into the character of Jesus - исто Исус кој нè засака нас толку многу што Тој доброволно да ни го одземе место. God wants us to Love Hard. Jesus said to love God with all of our being, ближен како себеси, и да го сакаат длабоко и сите други христијани.

Иако овој пост започна со тажна приказна, Големата вест е дека Мишел го однесе дека пред подарок картичка многу години. When her life ended quite unexpectedly last week, таа го презентираше подарок картичка и влезе во присуство на Светиот Бог засекогаш. What about you? Will you make the choice to take Jesus' offer? It is simple and will change your life and afterlife. How do you do that? Check out these links:

Едноставен, Лесно, Step by Step Instructions on Accepting God's Gift

Алтернативна сет на инструкции

Крајна Линија: Животот е краток - Љубов Хард & Бидете подготвени

ажурирање 04/02/2014:

The husband was arrested yesterday for her murder.