ажурирање – 18 Месеци наназад… Моето патување со синдром на кауда еквина Почна

18 Months Ago… On Feb 11, 2013, I had never heard of Cauda Equina Syndrome (CES). That changed the next day. This very day, 18 месеци наназад, I awoke with no feeling below my waist. Something very wrong was going on with my body! И јас не ја знам тогаш, but I was beginning the journey… Повеќе Велики читање…

А Реал Туш додека живеат со cauda equina синдром

Сум стигна до уште една пресвртница! This week I was able to take a full shower while standing! Тоа не звучи како голема работа на некои, но за нас, кои се занимаваат со cauda equina синдром стои за било должината на времето не е опција. One of the things CES takes from you is leg strength…. Повеќе Велики читање…

Cauda коњски синдром – Непредвидени олеснување

Јас навистина не сакаат да веруваат дека тоа… Но, денес тоа е сигурно. Минатата недела, Јас се зголеми проблеми со мојата рамнотежа. Now that really helps when I’ve also got a torn peroneal tendon on the right ankle! Како и да е, Thursday evening my Cauda Equina Syndrome upped the anteI got increased pain in my… Повеќе Велики читање…

CES | Месец 11 со cauda equina синдром

Месец 11 has flown by (како има месец 12 досега, на тој начин оваа доцна пост). Месец 10 ended with some bad things happening in my personal life. These continued through most of Month 11 as well. I was dealing with the feelings caused by my family member and also a friend. Of the two, the… Повеќе Велики читање…

s2Member®
блогери како овој: