Cauda Equina Sindromi Info

Cauda Equina Sindromi është një gjendje shkatërruese mjekësor që personeli mjekësor nuk janë gjithmonë të njohur me.  Kjo zakonisht kërkon kirurgji emergjente në mënyrë për të shmangur dëmtim të përhershëm të nervave që kontrollojnë ndihen më poshtë belit tuaj.  Nervat rigjenerojë shumë ngadalë kështu procesin e shërimit merr vite.  Edhe me kirurgji në kohë emergjente, ju do të më shumë gjasa nuk shërohen plotësisht.  Shumica e viktimave të Cauda Equina Sindromi gjetur jeta e tyre ndryshoi përgjithmonë.

Ajo ju grabit e bilancit tuaj & Aftësia për të ecur, kontrolli i fshikëzës tuaj & thellësi, ju ofron me të butë për dhimbje të forta nervore, dhe shkatërron funksionalitetin tuaj seksual.  Shumë jetojnë jashtë ditëve të tyre me mjekësi dhimbje, pelena & catheters, karrige me rrota ose rrethoresh.  Disa janë përgjithmonë, krejtësisht të paaftë.  Shumica janë përgjithmonë, paaftë pjesërisht.

këto 3

 

(Kliko mbi imazhin për një version më të madhe)

Nëse ju keni dhimbje të ulët mbrapa dhe këto simptoma, KËRKESA të vlerësohen për Cauda Equina Sindromi.

 

Më poshtë është informacion i durueshëm nga Shoqata Amerikane e Kirurgët Neurologjike.  Ju mund të lidhura me të gjithë artikullin këtu -Bishti kalit Sindromi Informacione

 

 

Sindromi kuajve cauda

Nëntor, 2005

Dhimbje të ulët mbrapa prek miliona njerëz çdo vit, dhe në shumicën e rasteve, ajo përmirëson pa kirurgji. Por dhimbje të forta mbrapa mund të jetë një shenjë e një gjendje të rëndë që nuk është i njohur mirë dhe është misdiagnosed shpesh. Sindroma cauda equina (CES) ndodh kur rrënjët nervore e equina cauda janë ngjeshur dhe prishin motorike dhe funksionin ndijor në gjymtyrë të ulëta dhe fshikëz. Pacientët me këtë sindrom shpesh janë të pranuar në spital si një emergjencë mjekësore. CES mund të çojë në mosmbajtjeje dhe madje edhe paralizë të përhershme.

Mbledhja e nerva në fund të shtyllës kurrizore është e njohur si equina cauda, për shkak të ngjashmërisë së saj me bishtit të kalit. Palcës kurrizore përfundon në pjesën e sipërme të mesit (më të ulët mbrapa) shpinë. Rrënjët individuale nervore në fund të shtyllës kurrizore që ofrojnë motorike dhe funksionin ndijor të këmbëve dhe fshikëz të vazhdojnë së bashku në kanalin kurrizor. Cauda equina është vazhdimi i këtyre rrënjëve nervore në rajonin e mesit. Këto nerva të dërgoni dhe të merrni mesazhe për të dhe nga gjymtyrët më të ulët dhe të organeve pelvike.

Shkaqet

CES më zakonisht rezulton nga një disk diskale masive në rajonin e mesit. Një tendosje e vetme e tepruar apo dëmtim mund të shkaktojë një hernie diskale. Megjithatë, material disk degjeneron natyrisht si ju moshe, dhe ligaments që e mbajnë atë në vend të fillojnë të dobësojnë. Si ky degjenerim përparon, një tendosje relativisht të vogla apo lëvizje gjarpërues mund të shkaktojë një disk të thyej.

Simptomat dhe Diagnostikimi

Pacientët me dhimbje prapa duhet të jetë i vetëdijshëm vijim "flamur i kuq" simptoma që mund të tregojnë CES:

  • Dhimbje të forta të ulët mbrapa
  • Dobësi Motor, humbje ndijor, ose dhimbje në një, ose më shumë i zakonshëm që të dy këmbët
  • Anestezi shalë (në gjendje të ndjejnë asgjë në fushat e trupit që rrini ulur mbi një shalë)
  • Fillimin e kohëve të fundit e mosfunksionim fshikëz (të tilla si mbajtjen urinar ose mosmbajtjeje)
  • Fillimin e kohëve të fundit e mosmbajtjeje zorrëve
  • Anomalitë shqisore në fshikëz apo rektum
  • Fillimin e kohëve të fundit e mosfunksionim seksual
  • Një humbje e reflekseve në gjymtyrë

Trajtim

Pasi diagnoza e CES është bërë, dhe etiologji themeluar, kirurgji urgjente është zakonisht trajtimi i zgjedhjes. Qëllimi është që të kundërt simptomat e mosfunksionim nervore. Nuk trajtohet, CES mund të rezultojë në paralizë të përhershme dhe mosmbajtjeje.

Ata përjetuar ndonjë nga simptomat e flamurit kuq duhet të konsultoheni me një neurokirurgu sa më shpejt të jetë e mundur. Kirurgji Prompt është trajtimi më i mirë për pacientët me CES. Trajtimin e pacientëve brenda 48 orë pas fillimit të sindromës siguron një avantazh të rëndësishëm në përmirësimin e deficiteve shqisore dhe motorike, si dhe funksionin urinare dhe zorrës së trashë. Por edhe pacientët që i nënshtrohen një operacioni pas afatit 48 orësh ideal mund të përjetojnë përmirësim të konsiderueshëm.

Përballja me CES

CES mund të ndikojnë tek njerëzit si fizikisht dhe emocionalisht, veçanërisht nëse ajo është kronike. Njerëzit me CES mund të jetë më në gjendje për të punuar, ose për shkak të dhimbje të forta, Problemet e papranueshme shoqërisht mospërmbajtje, dobësi motor dhe humbje ndijor, ose një kombinim i këtyre problemeve.

Humbja e fshikëzës dhe kontrolli i zorrëve mund të jetë tejet shqetësuese dhe të ketë një ndikim shumë negativ në jetën shoqërore, Puna dhe marrëdhëniet. Pacientët me CES mund të zhvillojnë sëmundje të shpeshta të rrugëve urinare. Mosfunksionim seksual mund të jetë shkatërruese për të pacientit dhe partnerit të tij / saj dhe mund të çojë në vështirësi të marrëdhënieve dhe depresioni.

Ashpër nervore-lloj (neurogjenik) Dhimbje mund të kërkojnë ilaçe me recetë dhimbje me efektet anësore që mund të shkaktojë probleme të mëtejshme. Nëse dhimbja është kronike, ajo mund të bëhet "centralizuar" dhe të rrezatojë në zona të tjera të trupit. Dhimbje neurogjenik ka tendencë të jetë më keq gjatë natës dhe mund të ndërhyjnë në gjumë. Ky lloj dhimbje tenton të prodhojë një ndjenjë djegie që të mund të bëhet i vazhdueshëm dhe i padurueshëm. Humbje ndijor mund të shkojnë nga gjemba për të përfunduar mpirje, dhe mund të ndikojnë në fshikëz, Fushat zorrë dhe gjenitale. Dobësi është zakonisht në këmbë dhe mund të kontribuojë në problemet e këmbë.

Është thelbësore që njerëzit me CES marrin mbështetje emocionale nga një rrjet i miqve dhe anëtarëve të familjes, nëse është e mundur. Është e rëndësishme për të punuar ngushtë me mjekun tuaj në mjekim dhe menaxhimin e dhimbjes. Ka disa medikamente të përshkruara për trajtimin e dhimbjeve, fshikëz dhe zorrë probleme. Veç kësaj, disa pacientë të gjeni se terapi fizike dhe këshillim psikologjik të ndihmuar ata të përballen me CES.

On The Journey

s2Member®
%d blogerët si kjo: