Cauda Equina Syndrome Personal Story David Unthank

My Life Me cauda Equina Sindromi – Story David Unthank-së

Historia ime, e jetës sime me cauda Equina Sindromi, me fjalë të mia. Në video. Gëzojnë!

David

Çfarë ndodhi?

Unë kam qenë duke lëvizur një bllok betoni spërkatje. Jo shumë larg, vetëm 18 inç. Unë u përpoq për të hequr dhe rrëshqitje atë ... nuk është e mirë. Unë qëndrova atë deri në fund të saj dhe vazhdoi atë - të përsosur. Më vonë atë natë, Unë u ngrit nga mbështetës për të shkuar në shtrat. Mbrapa e mia më të ulët ndjerë "qesharake" dhe pak i ngurtë ose të shtrënguar.

Unë u zgjua në mëngjes me dhimbje e fortë drejtimin poshtë këmbën e djathtë. Në 10 shkallë, Unë vlerësuarat atë një 5. Kim caktuar një takim me një Chiropractor për mëngjes. Deri në kohën që kam marrë në shtëpi nga puna, Niveli im dhimbje ishte në a 10. Unë kurrë nuk e kishte ndjerë dhimbje të tillë. Kam marrë meds dhimbje dhe shkova në shtrat.

Në orët e hershme të mëngjesit, Unë pjesërisht u zgjua, por ende të ëndërruar. Ajo dukej sikur këmbët e mia ishin duke shkuar mpirë. Ndjehem përsëri në gjumë. Në mëngjes, Unë u zgjua për të gjetur se unë nuk kishte asnjë ndjenjë poshtë belit tim. Duke ditur diçka ishte shumë e gabuar me mua, ne mbajtur emërimin e hershme me Chiropractor, me mua në një karrige me rrota. Ajo dyshohet cauda Equina Sindromi dhe rekomanduar unë të shkoni direkt në një dhomë të urgjencës. Unë i.

Cila ishte eksperienca juaj ka?

ER më tha se unë nuk kanë cauda Equina Sindromi dhe ata më dha një rekomandim për një specialist mbrapa. Ne nuk duan të presin aq gjatë. Kim e quajti Doktor tonë për të marrë një MRI urdhëroi; ne pastaj pritur 2 ditë për miratimin e sigurimeve me MRI ndodh të premten, Shkurt 15th.

Mjeku im mori rezultatet të martën 19 dhe referuar mua menjëherë në një neurokirurg. Unë e pashë atë 2 ditë më vonë. Ai donte mua në spital tani për kirurgji të nesërmen për të shfryj shpinë.

Ishte cauda Equina Syndrome pasi të gjithë - një situatë kirurgji emergjente.

Problem - Unë kam qenë në një hollë të gjakut dhe ata nuk mund të veprojë pastaj. Unë u ndal DKA dhe shkoi në spital të dielën, me kirurgji ditë më pas, 25.

Çfarë kirurgji a keni pasur?

Kirurgu kryer një microdiscectomy L4/L5 për të hequr pjesë të një disk ruptured në mënyrë që të lehtësojë presionin mbi pako time kurrizore nervore. Disk kishte shpërthyer drejtpërdrejt në kanalin dhe kishte grimcuar nervat kontrolluese e ulët ½ e trupit tim.

Çfarë ndodhi më pas?

Kam kaluar një javë në akut Rehab, mësuar se si të ecin dhe dush, kur ju nuk mund të bilancit ose të ndjehen asgjë poshtë belit. Njeriut të përdorim këmbët e tyre, këmbëve, dhe këmbët për të balancuar - Unë kam qenë duke marrë asnjë reagime prej tyre. Edhe pse operacioni lirohet dhimbjen, nervat vetëm rigjenerohet në rreth 1mm në ditë, dhe pastaj vetëm për rreth 12 - 18 muaj. Pra, duke u të gjithë e ndjenjës time përsëri ishte një bast i vështirë.

Si është duke shkuar rikuperimi?

Fizikisht - Pas Rehab erdhi Terapia fizike. Disa ndjenja normale kthyer në pjesë të kofshët e mia. Pjesa tjetër qëndruar mpirë ose mori tingly dhimbshme. Tani, 10 muaj pas lëndimit, Ndjenja është kthyer, përveç në zonat e mbuluara nga të brendshme dhe të këmbëve poshtë. Këmbët e mia janë shumë të dhimbshme dhe unë kam një pjezë ndoshta shqyer. Unë jam i pasur që kontrollohen javën e ardhshme.

Emocionalisht - Unë të shikuarat veten si i krishterë me një më të thellë se sa besim dhe përkushtim ndaj Jezusit mesatare. Megjithatë, kam gjetur veten duke i kërkuar Perëndisë pse kjo kishte ndodhur, që duan të dinë qëllimin e Tij për të. Nëpërmjet mësimdhënies nga jetosh në buzë të Chip Ingram, Kam kuptuar se Perëndia e kishte vendosur shenjën dhe kujtesë e Tij mbi mua. Ishte koha për hapin tjetër në udhëtimin tim të besimit.

Sigurisht ajo nuk ishte aq e lehtë! Kjo ishte një shumë e ankthit, kërkim shpirti, lutje, dhe qarë që më bëri për të në atë mbrëmje fatale ku kam vendosur cauda Equina Sindromi time në duar. Unë doja që Ai të përdorni mua megjithatë ai mund të. Ai ishte duke i kërkuar që të japë Atij në çdo gjë dhe unë kam qenë në fund në pikën ku kuptova se unë nuk mund të bëjë pa të cilat.

Çfarë është e ardhmja?

Unë nuk e di ku Perëndia do të më. Unë kam një të zënë 2014 rreshtuar! Kim dhe unë po nisin një Ministri në grupe të vogla në kishën tonë, Unë jam duke u përgatitur për dhe dhënien e provimit profesional Menaxhimi Kontabilist i Certifikuar, dhe duke i vënë përvojën time me cauda Equina Sindromi Unë jam duke u bërë të përfshirë në një mbështetje dhe të arsimit jo-fitimprurëse për cauda Equina Sindromi i cili po kërkon të rritet në mbarë botën. Unë me siguri nuk do të ketë shumë kohë e tepërt! Jo keq për dikë që pak muaj më parë ishte ndezur një aftësi të kufizuar gjatë gjithë jetës në fytyrë.

Unë gjithmonë do të kenë simptome, Cauda Equina Sindromi do të jetë një pjesë e mua deri në ditën time të vdekur, por kjo nuk do të përcaktojë të më. Ajo është mjet i Perëndisë për të më mbajtur të përulur.