Update – 18 Muaj më parë… Udhëtimi im me Cauda Equina Sindromi Filloi

18 Muaj më parë ...

Më Shkurt 11, 2013, Unë kurrë nuk kishte dëgjuar për Sindromi kuajve cauda (CES). That changed the next day. This very day, 18 muaj më parë, I awoke with no feeling below my waist. Something very wrong was going on with my body! I didn’t know it then, por unë kishte filluar udhëtimin e quajtur Cauda Equina Sindromi.

On this blog I’ve chronicled the first year of that journey. I have been very blessed in my recovery, sidomos duke pasur parasysh se ajo e mori 14 days to have my decompression surgery and not having ANY feeling below my waist. I won’t cover the details of what has been written before, but this update gives a quick look at my progress since the one year mark.

Shumë neurosurgeons dhe mjekë të tjerë thonë se rigjenerim nervore ndodh vetëm për 12 muaj, ndërsa të tjerë thonë se 12 - 18 months is the time in which what healing will happen does happen. My physical therapist told me 18 - 24 muaj. I don’t know if this is “frontline” info or whether she was just trying to motivate me further than I already was.

Për mua, muajt që nga tim 1 Përvjetori vit kanë qenë sfidues me disa regresionit vogla - por, I am still seeing spurts of significant regeneration taking place. I went through a period of frequent nerve pain in the top of my right foot. This seemed to be aggravated by my evening commute, e cila është zakonisht rreth 1 orë 10 minuta. The last 10 - 15 minuta me makinë do të marrë "elektro-shokut" ndjenjë aq të njohur nga pjesë të tjera të trupit më parë në shërimin tim.

These were so painful I almost became a dangerous driver. I fell back on my flight training skills – ABC – Aviate (Fly aeroplan, në këtë rast, makinë makinë - sigurohuni që ju nuk do të kandidojë në dikë apo diçka), Navigate (A nuk merrni humbur dhe për makinën që do të thotë të sigurt që ju nuk do të humbasë një kthesë sa ishin hutuar), Komunikoni (Në ajër, ne do të merrni ndihmë nga kontrolluesit në terren, në makinë, this just means Comfort – try to find a position where the pain subsides. Those pains left me about a month ago. As they left, they presented me with a going away present of more feeling in my feet. I now only have impaired feeling in a ½ - ¾ band inç rreth këmbët e mia, duke filluar rreth ½ inç mbi fundeve të këmbëve (gishtërinjtë e mi të përjashtohet si ata kanë pasur ndjenja për disa kohë.)

My legs have feeling back except for the backs of the legs and inner portion of the buttocks, but only the lower ½ of that and the corresponding front area. That too is a recent improvement. Unë tani jam në gjendje të ecin pa pajisje ndihmëse për më shumë 100 këmbët, por këmbët e mia dhe hips janë të lodhur plotësisht nga përpjekjet dhe janë në dhimbje të moderuar deri në fund. Por unë jam përmirësuar, ngadalë por me siguri, Unë të vazhdojë të forcojë dhe të përmirësojë.

Unë ende nuk mund të qëndrojë për më shumë se 20 - 30 sekonda, as të ulen për më shumë se një orë pa probleme. Kjo kufizon aftësinë time për të udhëtuar dhe po humbura madhe (nuk synon lojë fjalësh.) Unë mbaj shtyrë për të përmirësuar. Nëse unë nuk bëj, Unë nuk do të dinë se sa unë mund të përmirësojë. Kështu që unë të punojnë me orar të plotë, me 2 orë vajtje-ardhje distance kohore. Dhe unë të eci sa herë që unë mund të, në pikën e nuk janë në gjendje të më. Nga koha që kam marrë në shtëpi unë jam i lodhur. Unë ende nuk e kanë pasur të ketë një operacioni në pjezë shqyer në këmbë time të djathtë.

Pavarësisht se, Perëndia ka lejuar mua për të udhëhequr grupe të vogla dhe klasa në kishë. Unë jam me të vërtetë i bekuar. Asnjë prej nesh që janë të prekur me CES duan të qëndrojnë si ne jemi. Ne mësojmë për t'u marrë me lëndimi dhe ne luftojmë për të kapërcyer sa më shumë prej saj ndikon të jetë e mundur. Është e lehtë për të parë përreth, duke parë njerëz të cilët nuk e vlerësojnë aktin e thjeshtë për të qenë në gjendje të ecin. apo të drejtuar. Ose të qëndrojë për disa minuta. ose udhëtimit 6 orë për të vizituar me miqtë e vjetër apo shumë gjëra të tjera. Duke parë këto me siguri do të çojë në humbjen, depresioni, dhe një spirale në rënie. Shikoni se çfarë ne mund të arrijmë në vend! Jeta është e ndryshme, jo mbi. Nuk është e drejtë, por pastaj kemi njohur se për një kohë të gjatë. Unë zgjedh për të le të aftësisë së kufizuar im më jep forcë, në vend që të përcaktojnë më. Unë ju sfidë për të zgjedhur qëllimin tuaj dhe të punojnë për të!