Back Story – CES | Muaj 3 me cauda Equina Sindromi

Mirë se vini në Back Story, Pjesë 3.

Këto mesazhe do të zënë hapin prej kur unë u goditur me Sindromi kuajve cauda deri sa të filluar blogun tim në muaj 4.

17 Pri, 2013, Shtëpi:

Prej meje - rehabilitimi ime vazhdon dhe unë jam duke parë përmirësimin, e cila është e mirëpritur, por jo gjithmonë të këndshme. Si unë të filloni të keni ndjenjë kthyer në një zonë, ajo është zakonisht dhimbje që unë të ndjehen të. Unë kam pasur shumë dhimbje në lidhje me një shumë të ngushtë muskujve Piriformis në hip time të djathtë. Unë kam pasur ushtrime dhe shtrihet për të, të cilat kanë ndihmuar disa. Si disa të tjera dhimbje kanë ulën, se është koha që të përqëndrohemi në dhimbje më të madh ndjehem tani dhe që është në krye të hip në anën e pasme. Ajo vjen nga një knotted deri, fund e krye të Piriformis.

Të hënën në Terapia fizike, terapist im mori rreth 5 minuta për të bërë një masazh të muskujve të thellë e atë vend. Ajo "lënduar mirë" gjithë kohës. Pak minuta pas masazh, dhimbje rënë në asgjë. Unë kisha lëvizshmëri shumë më të mirë, ka dhimbje nga këmbë ose ulur! E hënë dhe e parë 1/2 nga e marta ishin të mëdha. Pastaj, sigurisht, muskujve filluar shtrëngimin përsëri. E enjte Kam seancë tim të ardhshëm PT. Kim po ndodh me mua dhe terapist tim, Carrie, do të tregojë se ku dhe çfarë të bëni. Gjatë lehtësim nga kjo dhimbje, Unë kam nevojë për shumë pak ilaçe dhimbje. Tani që është një qëllim që unë jam duke kërkuar për!

jam duke punuar 1/2 Ora tani, dhe me qëndrueshmëri PT dhe ende rindërtimin, që punon mirë për mua. Unë do të qëndrojë në 1/2 - 3/4 Ora disa javë më pastaj të përpiqet të bëjë atë në kohë të plotë.

Ndjeheni mbulohen në javën e fundit:

Kofshën e djathtë jashtë (pjesë) - Rezultati është që unë të ndjehen ngushtë, pjezë përflakur atje tani
Fundeve të këmbët - Unë tani mund të ndjehen kur kat është e ftohtë
Kreu i këmbë të drejtë - çdo gjë që prek atë ndjehet si unë jam duke u stung nga një grenzë
Të dy viça - Unë tani mund të ndjehen dhimbje ata kanë qenë që kanë

Ende mpirë / pa ndjenja:

Backside dhe ijë zonat
Kofshët - Anën e pasme, i sipërm 4 inç vetëm, të dy këmbët
Këmbët më të ulët - Unë mund të them kontakt në këto zona, asnjë dhimbje në Tom Jery apo anët, viçat cramping pse
Këmbët & Këmbëve - ende kryesisht mpirë

Ende e vështirë për të balancuar - Unë mund të qëndrojë pa ndihmë për 60 - 90 sekonda, Unë mund të arrijnë një distancë të shkurtër (në drejtime të caktuara vetëm) për objekte

I ulur - ende të vështira për t'u ulur për kohë të gjatë. Disa karrige Unë mund të zgjasë një orë, të tjerët 10 minuta. Dhe sa kohë që unë mund të mbajnë për t'u ulur në të cilin kryeson ndryshime nga dita në ditë.

Ecje (me këmbësor) - dhimbje nga Piriformis zakonisht kufizon mua për të ecin përreth 400 këmbët në një kohë me një pushim të gjatë në mes të

Ecje (me kallam) - Unë tani mund të ecin distanca të shkurtra (<50 këmbët) me shkop. Shumë e lodhshme për të bërë këtë, kështu që unë nuk e bëjmë atë shumë. Terapist rekomandon 3 kallam shkurtër ecën një ditë.

Ecje (i pandihmuar) - Unë mund të ecin shumë ngadalë, e bëjnë të vdekur sigurt e bilancit tim për çdo hap, për një distancë prej 5 - 8 këmbët. Kjo është e re.

Përmbledhje - progresi, një rrugë e gjatë për të shkuar ende. Mbani në duke u lutur për Kim dhe mua si ka ende çështje të tjera nga sindroma e cauda equina të cilat ka të ngjarë të kurrë të kthehet në normale dhe të ndikojë në jetën e përditshme. Këto janë më të vështira që nuk ekziston asnjë trajtim në dispozicion për këto çështje, është vetëm deri Zotit nëse sherimi demtim nervor ose jo.

Shpresat dhe besimi tona janë në Zot's duart. Lavdi Zotit për bekimet e Tij!

26 Pri, Rehabilitimi Novacare, Westerville, OH:

Prej meje - E pra sot është një ditë e trishtuar në terezi. Kjo është dita e fundit terapist tim fizikë këtu në Ohajo. Ajo është një doktor i terapisë fizike student i cili është duke kryer praktiken e saj përfundimtar në Novacare në Westerville. Pas sot, ajo do të përfundojë dhe u drejtuan përsëri në Buffalo, NY për të diplomuar. Përgëzime, Carrie!

Novacare kishte një parti lamtumirë për të saj dje me një temë Shrek. Carrie u veshur si gomar. Sa për mua, the following picture will confirm what some of you have thought about me for a long time....

Carrie

 

 

20 Pri, 2013, Shtëpi:

Prej meje - Bummer... por e mirë, Unë shpresoj. Përparme e kofshës sime të djathtë ndjehet si ajo dëshiron. Sigurisht kur unë të heq atë, I don't feel a thing. But I'm hopeful that this is an indicator of feeling coming back to that area. Megjithatë, nothing escapes the fact that it is a total bummer having a body part itch and not be able to get relief from scratching it 🙂

Dhe me që, kemi ardhur në fund të tregimit mbrapa. Vazhdo me Muaji 4>>>

One thought on “Back Story – CES | Muaj 3 me cauda Equina Sindromi”

Comments are closed.